Prijs

Variabel en toch een duidelijke prijs. Kan dat?

Ja, dat kan. Het aantal gewerkte uren is leidend voor de factuur. Voor lange, grote opdrachten kan ik een lager uurtarief hanteren dan voor een korte opdracht. Hoe concreter je aanwijzingen zijn, hoe beter ik een realistische inschatting kan maken van de benodigde tijd. Dan kunnen we vooraf een vaste, scherpe prijs afspreken.

Vooraf weten waar je aan toe bent en geen onaangename verrassingen achteraf.
Dat is wel zo helder.

Prijs per woord?

Schrijven is een ambacht. Een kwestie van keuzes maken, ordenen, aanscherpen en verfijnen. De beroemde Franse wiskundige en filosoof Blaise Pascal schreef ooit aan een vriend: ‘Excuus voor mijn lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte.’ En met die opmerking sloeg hij de spijker op de kop. Kort, ter zake, doordacht en krachtig schrijven kost meer tijd dan een lang verhaal uit je pc rammelen.

Misschien ken je de al wat oudere slogan van Heineken nog: ‘Biertje?’
Wat zou de bedenker gekregen hebben als hij zich destijds per woord heeft laten betalen?

Een tekst produceren is niet alleen een kwestie van schrijven. Ook research of interviewen hoort erbij. En denkwerk. Dat kost allemaal energie en tijd. Per artikel kan de investering sterk verschillen.

Allemaal redenen waarom ik liever geen prijs per woord afspreek.
En dan nog iets: met weinig woorden is de lezer gediend en kom ik snel ter zake, maar ben ik een dief van mijn eigen portemonnee.
Andersom: met veel woorden kan ik lekker veel verdienen, maar niemand leest de tekst.

Er is één uitzondering: vertaalwerk. Daarvoor reken ik wel een prijs per woord, namelijk 9 cent. Met een minimum van € 50 per tekst.

Wat breng ik in rekening?

  • Uren, variabel uurtarief (afhankelijk van de omvang van het project).
  • Reiskosten (prijs: € 0,19 per km)
  • Gemaakte onkosten – alleen als ze direct gerelateerd zijn aan het project. Deze bedragen zijn vrijwel altijd vooraf bekend.

Nieuwsgierig geworden? Offerte op maat? Neem vrijblijvend contact op.