Jaarwisseling

jaarwisselingHet hele jaar door verzamel ik opvallende teksten en in december publiceer ik verzamelde teksten rondom het thema jaarwisseling. Teksten die mij raken of die een thema hebben dat mij aanspreekt.

Een van die thema’s is de jaarwisseling. Dat vind ik een bijzonder thema, omdat er een door de mens bedachte scheidslijn tussen oud en nieuw is aangebracht. ‘Oud’ laten we achter ons en met ‘Nieuw’ nemen we ons voor dat alles voortaan beter wordt.

Verbeelding

Oudjaar en Nieuwjaar spreken tot de verbeelding van kunstenaars. Al eeuwenlang. Zo heb ik een bonte bloemlezing van teksten rond om het thema jaarwisseling op deze website verzameld. Lichtvoetig en somber. Sprankelend of omfloerst. Sommige zetten aan tot nadenken en herlezen, andere zijn enkel geschikt voor directe consumptie.

Jaarwisseling 16-17

Neus rond, lees en geniet. En vooral: neem je voor om gewoon je stinkende best te blijven doen en een zo mooi mogelijk leven te leiden. Voor jezelf en voor anderen. Ongeacht de tijd van het jaar. Dan komt het allemaal wel goed.

Goede en vooral een veilige jaarwisseling gewenst!


Heb je aanvullingen? Stuur ze toe en ik verwerk ze graag.


    Stuur een bestand mee (niet verplicht)